Preskoči na vsebino


Kristus, Kralj vesoljstva - 28. 11. 2021

KRISTUS KRALJ VESOLJSTVA - 28. 11. 2021
Za kristjane je Jezus kralj, vendar njegovo kraljestvo ni od tega sveta. Jezus ni ustanovil Cerkve, da bi eno civilno oblast zamenjal z drugo, ampak, da bi to kraljestvo predstavljalo kvas, ki lahko izboljša to, kar že obstaja. Smo mi res kvas v družbi, v kateri živimo?

Godovi med tednom:

V ponedeljek goduje sv. Cecilija, mučenka, zavetnica cerkvenega petja; v torek sv. Klemen, papež in mučenec; v sredo sv. vietnamski mučenci; v četrtek sv. Katarina Aleksandrijska, mučenka; v petek sv. Leonard Portomavriški, misijonar; v soboto sv. Virgil in Modest, apostola Karantanije. Danes teden 1. adventna nedelja, začetek novega cerkvenega leta.

Ta teden je teden Karitas, ki nas kliče k pomoči ljudem v stiski. V sredo bo dobrodelni koncert Klic dobrote z radijskim in TV prenosom, ob katerem smo povabljeni k pomoči. Pušica v nedeljo pa bo namenjena za Karitas.

Danes popoldan ob 16. uri bodo v cerkvi slovesne pete večernice kot zahvala za preteklo cerkveno leto. Vodil jih bo g. Peter Čemažar, letošnji novomašnik, ki nas bo kratko nagovoril in podelil novomašni blagoslov. Lepo povabljeni.

V soboto bi morali imeti delavnice izdelovanja adventnih venčkov. Zaradi nevarnosti korona virusa, bo delavnica v obliki videa dosegljiva na spletnem mestu Facebook profila naše župnije. Lahko pa boste pri Pastoralnem centru prevzeli obroče za izdelavo venčkov in sicer od 9. - 11. ure dopoldan. Ob tem boste dobili tudi katehezo za začetek adventnega časa.

Verouk po običajnem urniku. Otroci bodo pri verouku dobili adventne koledarje, katere bodo začeli uporabljati danes teden.

Napovedan je bil tudi obisk sv. Miklavža. Zaradi razmer in zaradi velike množice ob tem dogodku, letos obisk odpade. Morda bi obisk organizirali v vaseh.

Poleg oznanjenih maš bo ta teden še 7. dan za +Mirkom Anzeljcem v sredo zvečer v Ribnici.

Jutranje maša ob 8. uri so v kapeli Pastoralnega centra.

 


 
Lokacija: