Preskoči na vsebino


33. nedelja med letom - 14. 11. 2021

33.NEDELJA  MED  LETOM  -  14. NOVEMBER 2021
Evangelist Marko nam v evangeliju današnje nedelje s simboliko konca sveta skuša predočiti, kaj čaka Jezusovega učenca in vsakega doslednega kristjana: zavračanja, nerazumevanja in različne oblike preganjanja in trpljenja. Blagor pa tistim, ki bodo vztrajali do konca.

Godovi med tednom:

V ponedeljek goduje sv. Albert Veliki, škof in cerkveni učitelj, v torek sv. Marjeta Škotska, kraljica, v sredo sv. Elizabeta Ogrska, redovnica, v četrtek praznujemo obletnico posvetitev bazilik sv. Petra in Pavla, v petek sv. Matilda, redovnica, v soboto sv. Edmund, kralj. Danes teden zadnja nedelja cerkvenega leta, nedelja Kristusa Kralja vesoljstva.

Verouk, če ne bo drugačnih navodil, bo po običajnem urniku. Testi, ki jih otroci imajo za šolo, veljajo tudi za verouk in mašo.

Prosim, da imate vsi, ki pridete k sveti maši pri sebi potrdilo o izpolnjenem pogoju PCT.

V nedeljo danes teden bodo ob 16. uri slovesne pete večernice ob prazniku Kristusa Kralja in sklepu liturgičnega leta. Večernice pripravlja g. kaplan z mladino, vodil pa jih bo novomašnik g. Peter Čemažar, ki nas bo tudi nagovoril in delil novomašni blagoslov.

Danes popoldan ob 16. uri bo v Hrovači bo pogreb +Ivane Andoljšek iz Kolodvorske ul. in v ponedeljek +Mirka Anzeljca iz ul. Jožeta Petka.

Poleg oznanjenih maš bo v sredo 7. dan za +Ivano Andoljšek.

 

Lokacija: