Preskoči na vsebino


28. navadna med letom - 10. 10. 2021

28. NEDELJA MED LETOM - 10. 10. 2021
Z zgodbo o bogatem mladeniču nam evangelist Marko razkriva Božji načrt: Ni dovolj, da se dosledno držimo Božjih zapovedi, ampak da se damo Bogu popolnoma na razpolago. Pred Bogom se je treba vedno odločiti: za razdajanje bližnjim ali za zemeljsko bogastvo in iskanje trenutnih užitkov.

Godovi med tednom:

V ponedeljek goduje sv. Janez XXIII, papež, v torek sv. Maksimiljan Celjski, v sredo sv. Gerald, v četrtek sv. Kalist, papež in mučenec, v petek sv. Terezija Velika, cerkvena učiteljica, v soboto sv. Hedvika, kneginja. Danes teden 29. nedelja med letom in god sv. Ignacija Antiohijskega, mučenca.

Danes ob 16. uri bo v Hrovači pogreb +Antona Prelesnika iz Goriče vasi.

V torek po večerni maši bo srečanje ob Svetem pismu.

V četrtek po večerni maši bodo kateheze za odrasle.

V soboto zvečer ob 20 začenjamo z letošnjim katehumenatom, pripravi na zakramente za odrasle.

Danes se v Rimu začne sinoda z naslovom:   Za sinodalno Cerkev: občestvo, sodelovanje in poslanstvo.

Nadškof Stanislav Zore zato vabi vse, laike, redovnike in duhovnike, da se mu pridružimo pri slovesnem odprtju sinode, ki se bo pričela v nedeljo, 17. oktobra, ob 16. uri, s slovesno sveto mašo, v ljubljanski stolnici. Še posebno nagovarja laike in župnike vseh župnij škofije, da se zberemo in skupaj prosimo za blagoslov te poti, na katero vstopamo.

Medgeneracijsko društvo za kakovostno starost sporoča, da skupaj z Občino Ribnica in Zdravstvenim domom Ribnica organizirata tečaj za domačo oskrbo starejšega svojca. Več lahko preberete v Rešetu (str. 51).

Poleg oznanjenih maš bo ta teden še 7. dan za +Antonom Prelesnikom v sredo zvečer v Ribnici.

 

Lokacija: