Preskoči na vsebino


26. navadna med letom - 26. 9. 2021

26. NEDELJA MED LETOM  -   26. 9. 2021
Kdor ni proti nam je za nas. To Jezusovo pravilo potegne za seboj tudi način obnašanja: biti moramo tolerantni s tistimi, ki so na robu družbe; majhne in nezaščitene smo dolžni z ljubeznijo obvarovati pred različnimi zlorabami in stranpotmi; biti moramo budni nad samim seboj, da ne bomo sebe precenjevali in se čutili samozadostne.

Godovi med tednom:

V ponedeljek goduje sv. Vincencij Pavelski, duhovnik in ustanovitelj lazaristov; v torek sv. Venčeslav, mučenec; v sredo sv. nadangeli Mihael, Gabrijel in Rafael; v četrtek sv. Hieronim, duhovnik in cerkveni učitelj; v torek sv. Terezija Deteta Jezusa, redovnica in cerkvena učiteljica; v soboto sv. angeli varuhi. Danes teden 27. nedelja med letom - rožnovenska nedelja.

V petek začenjamo rožnovenski mesec. Vsak večer pred sveto mašo (ob 18,40) bodo birmanci vodili molitev rožnega venca. Lepo povabljeni, še posebej starši birmancev.

Petek je tudi prvi v mesecu. Dopoldan obhajanje bolnih in ostarelih. popoldan ob 18. uri povabljeni k češčenju Najsvetejšega. Prilika za sveto spoved.

V soboto po večerni maši povabljeni k fatimski marijanski pobožnosti.

Na mizicah z verskim tiskom lahko dobite novo številko Družine in Ognjišča.

Lokacija: