Preskoči na vsebino


25. navadna med letom -19. 9. 2021

25. NEDELJA MED LETOM - 19. SEPTEMBER 2021

JEZUSOV UČENEC JE DRUGIM SLUŽABNIK
Kdo je pravi Jezusov učenec? Apostoli so mislili, da tisti, ki je največji. Jezus pa jim je dal drugačen odgovor. Pravi učenec je tisti, ki je vedno na razpolago drugim s svojo razpoloživostjo, služenjem, ponižnostjo, sprejemanjem ubogih in zapostavljenih.

Godovi med tednom:

V ponedeljek godujejo sveti korejski mučenci, v torek sv. Matej, apostol in evangelist, v sredo sv. Mavricij, mučenec, v četrtek sv. Pij iz Pietrelcine, redovnik, v petek bl. Anton Martin Slomšek, škof, v soboto sv. Sergij, menih. Danes teden 26. nedelja med letom - Slomškova nedelja in god sv. Kozma in Damijana, mučenca.

Danes teden bodo v vseh slovenskih župnijah volitve v nove Župnijska pastoralne svete. Predstavitev kandidatov bo takoj po oznanilih. Poleg nedelje bodo volitve možne tudi v sredo dopoldne od 8,30-9.30 in popoldne od 17. do 18. ure.

Prosim, da se za obisk cerkve držite navodil Slovenske škofovske konference in upoštevate pogoj PCT. Vedno imejte pri sebi potrdilo o cepljenju, prebolelosti ali testiranju in osebni dokument. Pred vstopom v cerkev dokumenta pokažite pooblaščeni osebi.

Poleg oznanjenih maš bosta ta teden še: V sredo zvečer 7. dan za +Marijo Merhar, in v četrtek zvečer 7. dan za +Jožefo Košmrlj.

Lokacija: