Preskoči na vsebino


24. navadna med letom - 12. 9. 2021

24.NEDELJA  MED LETOM - 12. SEPTEMBER 2021
Tako je tudi z vero, če nima del; sam zase je mrtva. Svojo vero si predstavljajmo kot plamen v srcu, vendar ne bo gorel svetlo, če ga ne bomo ohranjali. Ohranjati pa ga moremop z molitvijo, zakramenti in Božjo besedo. In še brez enega vira "goriva" ne noremo, to pa so dobra dela.

 

Godovi med tednom:

V ponedeljek goduje sv. Janez Zlatousti, v torek Povišanje sv. Križa, v sredo Žalostna Mati Božja, v četrtek sv. Kornelij in Ciprijan, mučenca, v petek sv. Robert Belarmino, škof, v soboto sv. Jožef Kupertinski, duhovnik. Danes teden 25. nedelja med letom - nedelja svetniških kandidatov.

V preteklem tednu smo začeli z rednim veroukom. Ta teden bodo otroci imeli sveto spoved, zato bo verouk v cerkvi - razen za prvo triado. Otroci nad 12 let starosti morajo imeti izpolnjen pogoj PCT. 5 razred bo ta teden v šoli v naravi, ostali pa imajo verouk po urniku.

Ker okužba s covidom narašča, moramo še bolj upoštevati varnostne predpise. Če bo potrebno bomo morali zopet zapreti vsako drugo klop. Prosim, da se razkužujete roke pri vstopu v cerkev in nosite zaščitne maske. Tisti, ki niso cepljeni ali preboleli, naj se sami testirajo. Skrbimo za varnost tudi drugih.

danes teden bodo pri vseh mašah predstavljeni kandidati za nov Župnijski pastoralni svet. Volitve bodo čez 14 dni. Možnost volitev bo tudi v tednu po predstavitvi med uradnimi urami v župnijski pisarni.

Poleg oznanjenih maš bosta ta teden še: v sredo zjutraj ob 8h za zdravje in zvečer 7. dan za +Zmagom Savičem.

Lokacija: