Preskoči na vsebino


23. navadna med letom - 5. 9. 2021

23. navadna - ANGELSKA NEDELJA - 5. 9. 2021

JEZUS POMAGA BOLNIKOM

Marko nam v današnjem evangeliju govori, kako je Jezus ozdravil gluhonemega. Ob čudežu se lahko vprašamo, komu je treba odpreti oči in ušesa ter mu razvezati jezik? Vsakemu, ki hoče biti Jezusov učenec, kajti najprej nam mora biti podarjena vera, da se lahko odpremo Božjemu razodetju in začnemo misliti, govoriti in delati tako, kot je delal Jezus

Godovi med tednom:

V ponedeljek goduje sv. Zaharija, prerok; v torek sv. Marko Križevčan, mučenec; v sredo slovesni praznik Marijinega rojstva - mala maša; v četrtek sv. Peter Klaver, misijonar; v petek sv. Nikolaj Toletinski, spokornik; v soboto sv. Prot in Hijacint, mučenca. Danes teden 24. nedelja med letom in god Marijinega imena.

V ponedeljek po večerni maši bo sestanek Župnijskega pastoralnega sveta. Moramo se dogovoriti glede volitev novega ŽPS, ki bo zadnjo nedeljo v septembru.

V torek po večerni maši bo srečanje ob Svetem pismu.

V sredo je slovesni praznik Marijinega rojstva - mala maša. Svete maše bodo v Ribnici ob 8., 10. in 19. uri; V Lepovčah pri križu ob 17. in na Velikih Poljanah ob 18. uri.

Ta teden začenjamo z veroukom. Zaradi smrti v družini naše katehistinje Lidije - v prometni nesreči je umrl njen 15-letni sin - verouka za 4. in 5. razred v Ribnici ta teden še ne bo.

Otroci, ker niso iz istega mehurčka, morajo imeti pri verouku maske.

Pri vseh mašah danes teden bomo molili za blagoslov letošnjega veroučnega in šolskega leta. Otroci naj k blagoslovu prinesejo šolske torbe in jih imajo pri sebi v klopeh.

Poleg oznanjenih maš bodo ta teden še:

  • v ponedeljek zvečer za +Marico Mate, Kurirska pot
  • v sredo na Vel. Poljanah za +Tatjano Marolt
  • v sredo v Ribnici za +Vekoslava Gorenca, 7. dan

Glede na situacijo, letošnja žegnanja po podružnicah, odpadejo!

Lokacija: