Preskoči na vsebino


19. navadna med letom - 8. 8. 2021

19.NEDELJA MED LETOM - 8. AVGUST 2021

ŽIVETI MOREMO LE V MOČI JEZUSOVEGA KRUHA.
Jezus je kruh življenja. Človek, ki hoče imeti to življenje, ki mu ga mana ni zagotavljala, se mora hraniti s tem kruhom življenja. Evharistija, ustanovljena pri zadnji večerji, se je v polnosti izvršila z Jezusovo daritvijo na križu. Tudi mi imamo življenje v polnosti, ko smo sposobni dati življenje za druge
.

Godovi med tednom:

V ponedeljek goduje sv. Terezija od Križa (Edith Stein), mučenka, sozavetnica Evrope; v torek sv. Lovrenc, diakon in mučenec; v sredo sv. Klara, redovna ustanoviteljica; v četrtek sv. Ivana Šantalska, redovnica; v petek sv. Poncijan in Hipolit, mučenca; v soboto sv. Maksimiljan Kolbe, mučenec. Danes teden največji Marijin praznik: Marijino vnebovzetje, velika maša.

Praznovanje Marijinega vnebovzetja pri Novi Štifti se začne v soboto ob 20. uri s sveto mašo in procesijo. V nedeljo bodo svete maše pri Štifti: ob 6., 8., 10. in 12. uri. Osrednja slovesnost bo ob 16. uri, ki jo bo vodil kardinal Franc Rode.

Poleg oznanjenih maš bosta ta teden še: v sredo zvečer 7. dan za +Andrejem Knavsom in prav tako 7. dan za +Francem Arkom.

Maše v prihodnjem tednu:

 

Lokacija: