Preskoči na vsebino


18. navadna med letom - 1. 8. 2021

18. nedelja med letom - 1. 8. 2021
Ljudje so v Jezusu videli le svoje takojšnje koristi. Hodili so za njim, ker jih je nasitil. Jezusa pa razumemo le v luči vere. V veri kruh ni samo kruh, ampak predstavlja večno življenje, ki je naš končni cilj. Zato je treba Jezusa sprejeti in dopustiti, da nas on vodi.

Godovi v prihodnjem tednu:           

V ponedeljek goduje škof Evzebij iz Vercelije in mučenec, papež Štefan I.

V torek god redovnika Konrada.

V sredo goduje arški župnik Janez Marija Vianej, zavetnik župnikov.

V četrtek god Marije Snežne (Nives ) (obletnica posvetitve bazilike Marije Smežne v Rimu) . Ta dan goduje tudi kralj in mučenec Osvald (Ožbalt).

V petek praznik Jezusove spremenitve na Gori. Je tudi prvi petek v mesecu in dopoldan bo obisk starejših in onemoglih za prejem zakramentov.

V soboto goduje duhovnik in redovni ustanovitelj Kajetan Tienski.

Prihodnji teden je 19. Med letom. Goduje Dominik, duhovnik in redovni ustanovitelj dominikancev.

V ponedeljek, na god našega farnega zavetnika sv. Štefana, imamo v župniji celodnevno češčenje Svetega Rešnjega Telesa.  Spored češčenja bo po običajnem redu: Po jutranji maši ob 8. uri ostanete pri češčenju tisti, ki boste pri jutranji maši. Po drugi maši ob 10. uri ste povabljeni k češčenju vsi, ki boste pri tej maši. 11h–12h: verniki iz ribniških trgov in ulic. 12h–13h: dekanijski duhovniki. 13h–14h: Najsvetejše shranimo v tabernakelj. 14h–15h: Verniki iz Hrovače, Otavic, Gornjih Lepovč, Lepovč ter Nemške vasi. 15h–16h: Verniki iz Sajevca, Bukovice, Dan, Zadolja, Zapuž, Gor. Lazov, Slatnika in Žlebiča. 16h–17h: Verniki iz Brega, Griča, Dolenjih Lazov, Brež, Goriče vasi, Jurjevice, Kota in Sušja. K tej uri češčenja povabljeni tudi tisti, ki prej niste mogli priti. Med češčenjem bo prilika za sveto spoved. Sklep češčenja bo ob 17. uri.

Maše v prihodnjem tednu:

Lokacija: