Preskoči na vsebino


4.ADVENTNA - 20. 12. 2020

 4. ADVENTNA NEDELJA  - 20. DECEMBER 2020 
GLEJ SPOČELA BOŠ IN RODILA SINA

S prihodom angela Gabrijela k Mariji se uresničujejo Božje obljube Davidu: devica bo rodila Božjega sina. Tako se uresničuje Božji načrt s sodelovanjem že, ki je bila za to nalogo  najbolj ppripravljena oziroma je najbolj sodelovala z Bogom. Tako nam je Marija velik zgled za posnemanje s svojo preprostostjo in zaupanjem Bogu.

Godovi med tednom:

V ponedeljek goduje sv. Peter Kanizij, duhovnik in cerkveni učitelj, v torek sv. Frančiška Cabrini, redovna ustanoviteljica, v sredo sv. Janez Kancij, duhovnik, v četrtek naša prastarša Adam in Eva, v petek praznik rojstva našega Gospoda Jezusa Kristusa – božič, v soboto goduje prvi mučenec diakon sv. Štefan. Danes teden nedelja sv. Družine.

Do božiča je vsak dan dopoldan od 10. – 11. ure in popoldan od 16. – 17. ure možnost prejema svete spovedi.

Ne pozabimo, da je v četrtek sveti večer. Blagoslovimo naša stanovanja in naše družine, da tako pripravimo prostor Novorojenemu.

Zaradi slabe epidemiološke slike ta teden gotovo ne bo možno se udeležiti svetih maš v cerkvi. Možnost spremljanja svetih maš v naši župniji je vsak dan ob 18. uri na župnijskem Facebook profilu. Upam, da bomo lahko prenašali polnočnico. Na božični dan, na praznik sv. Štefana in v nedeljo sv. Družine pa ob 9. uri.

Na božič bo možno prejeti sveto obhajilo med 10. in 12. uro. V soboto in nedeljo pa med 10. in 11,30. uro.

 

 

Lokacija: