Preskoči na vsebino


1. ADVENTNA - 29. 11. 2020

1. ADVENTNA NEDELJA - 29. 11. 2020

ČUJMO, KER NE VEMO KDAJ PRIDE HIŠNI GOSPODAR
Kristjan, ki živi v pričakovanju Gospoda, sprejema polno odgovornost za vsa avoja dejanja. Njregova čuječnost je povezana z molitvijo, treznostjo, vero, ljubeznijo in begom pred vsem slabim. Zares, človek je močan, ko v nobeni stvari ne pretirava.

Godovi med tednom:

V ponedeljek goduje sv. Andrej, apostol; v torek sv. Edmund, redovnik; v torek sv. Bibijana, mučenka; v četrtek sv. Frančišek Ksaver, duhovnik; v petek sv. Janez Damaščan, cerkveni učitelj; v soboto sv. Saba, opat. Danes teden 2. adventna nedelja in god sv. Miklavža.

Ukrepi v času epidemije ostajajo zaenkrat nespremenjeni. Maše z udeležbo ljudi še niso dovoljene. Cerkev bo odprta za osebno molitev vsak dan od 10. ure do večernega mraka - večernega zvonjenja. Ko pridete v trg, greste v trgovino ali na banko, stopite za trenutek v cerkev in pozdravite Jezusa, ki je v tabernaklju. Ne hodite brezbrižno mimo cerkve. Za prejem zakramenta spovedi ali obhajila se dogovorite po telefonu. Ob nedeljah je možnost prejeti sveto obhajilo od 10h - 11.30.

V cerkvi, zadaj pod korom, je miza na kateri lahko dobite novo Družino, decembrsko številko Ognjišča, decembrsko izdajo Magnificat. Na voljo pa so že marijanski koledarji, Pratika in tudi zavitki oglja s kadilom za svete večere. Denar dajte v nabiralnik za verski tisk.

V ponedeljek bo v Hrovači pogreb +Stanislava Kluna iz Dolenjih Lazov ob 14h in v torek prav tako ob 14h pogreb +Stanislava Kluna iz Brega.

Svete maše med tednom bomo prenašali iz kapele pastoralnega centra vsak dan ob 18. uri. Ob nedeljah pa ste povabljeni k sveti maši ob 9. uri. 

Lokacija: