Preskoči na vsebino


VSI SVETI - 1. 11. 2020

VSI SVETI - 1. NOVEMBER 2020
Godovi med tednom:
Jutri, v ponedeljek se spominjamo vseh vernih rajnih, v torek goduje sv. Viktorin Ptujski, škof in mučenec; v sredo sv. Karel Boromejski, škof; v četrtek sv. Zaharija in Elizabeta, starša Janeza Krstnika; v petek sv. Lenart, opat, zavetnik cerkve v Nemški vasi; v soboto sv. Engelbert, škof. Danes teden 32. nedelja med letom, zahvalna nedelja.
Še vedno smo v času karantene, zato bomo vsak večer ob 18. uri na Facebooku prenašali sveto mašo in molitve za zdravje in se priporočali Božjemu usmiljenju.
Vsak dan je cerkev odprta od 10. ure dalje. Od 17. ure do 17,30 lahko prejmete sveto obhajilo. V tem času je tudi priložnost za spoved. Ob nedeljah je lahko prejmemo sveto obhajilo med 9. in 10. uro.
Možnost prejema popolnega odpustka ob prazniku vseh svetih in vernih rajnih, je Cerkev zaradi trenutnih razmer, raztegnila na ves mesec november. Odpustek prejmemo pod običajnimi pogoji: opraviti sveto spoved, prejeti sveto obhajilo, obiskati pokopališče ali cerkev in moliti po namenu svetega očeta.
Danes ob večernem zvonjenju bova z g. kaplanom blagoslovila pokopališči v Hrovači in pri sv. Križu. Takrat se bodo oglasili zvonovi v Ribnici in v obeh cerkvah. Pri sv. Tomažu bo blagoslov pokopališča v ponedeljek dopoldan. V tem času doma molite za naše pokojne.
Naročila za svete maše za mesec januar lahko oddate v nabiralnik.
Pred župniščem lahko še vedno dobite »lesene svečke«. Dar je namenjen za Pastoralni center.
Hvala vsem, ki ste se spomnili in namenili dar za župnijo. Bog povrni.

Lokacija: