Preskoči na vsebino


7. nedelja med letom - 23. 2. 2020

Godovi med tednom:

V ponedeljek goduje sv. Matija, apostol, v torek sv. Valburga, v sredo pepelnica, začetek postnega časa, v četrtek sv. Gabrijel Žalostne Matere Božje, redovnik, v petek sv. Roman, opat, v soboto sv. Antonija Firenška, vdova. Danes teden 1. postna nedelja.

V sredo s pepelnico začenjamo letošnji postni čas. Ne pozabimo, da je ta dan strogi post. Pri večerni maši bomo imeli pepeljenje. Sv. maša bo v cerkvi.

V petek s češčenjem ob 17. uri začenjamo 40-urno spravno pobožnost. Ob 18. uri križev pot in nato sveta maša. Češčenje ob 17h, križev pot in sveta maša bodo v cerkvi, nato pa bomo nočno češčenje nadaljevali v kapeli. Razpored je v Sejalcu. Prav tako bo češčenje in svete maše v soboto v kapeli.

V petek odhajajo naši birmanci na duhovne vaje. Zberejo se ob 16. uri pred župniščem. Duhovne vaje zaključijo s sveto mašo v nedeljo ob 17 uri v župnijski cerkvi, kamor ste vabljeni tudi starši. Birmance še spominjamo, da je jutri pri verouku preverjanje znanja.

Zaradi češčenja bo večerna maša danes teden ob 17. uri!

Danes popoldan ob 15h bo pogreb +Anice Benčina.

V sredo ob 16ih bo v Hrovači pogreb +Ludvika Mrharja.

 

Ob obletnici smrti mistikinje Magdalene Gornik bo danes (v nedeljo, 23. 2.) na Gori pri Sodražici romarski shod. Ob 15. uri bo molitvena ura pred Najsvetejšim in ob 16h sv. maša, ki jo bo daroval postulator za njen postopek msgr. Franci Petrič.

 

Lokacija:
Print Friendly and PDF