Preskoči na vsebino


Molitev za Cerkev na Slovenskem

Pismo Sveta katoliških laikov Slovenije slovenskim laikom

Vsi se zavedamo, da sta se slovenski narod in Cerkev na Slovenskem znašla v nezavidljivi situaciji. Zaradi socialne krize je mnogim krateno osnovno človekovo dostojanstvo, katoličani pa smo vedno bolj izpostavljeni na eni strani zasmehovanju in že kar sistemski diskriminaciji, na drugi pa razdorom in napakam v lastnih vrstah. Iz te hude gospodarske in moralne krize Slovenci žal še ne vidimo izhoda, kar v nas seje kal nezaupanja in strahu pred prihodnostjo …
Toda občestvo je nekaj čudovitega in močnega, kar nam je življenjsko pomembno še posebej v časih hudih preizkušenj. Povezani bomo z Gospodovo pomočjo zmagali tudi takrat, ko vse izgleda brezizhodno. Vemo, da Gospod bdi nad nami in da noben las ne pade z naše glave brez Njegove vednosti. Vemo, da je na obe dlani zapisal tvoje in moje ime, da mu je vedno pred očmi.
Morda je ravno današnji zgodovinski trenutek tisti, ki prinaša vse prave razloge in spodbudo, da kot krščansko občestvo stopimo skupaj in z Božjo pomočjo zmagamo. Marija, kateri je posvečen ves svet, nas v Fatimi spodbuja, da ni nobenega osebnega, narodnega ali mednarodnega problema materialne ali duhovne narave, ki se ga ne da rešiti z molitvijo, postom in žrtvijo. Tako kot je pred tisočletji v spopadu v nemogočih razmerah zmagoval Izrael: »Ko je Mojzes držal roke kvišku, je zmagoval Izrael, ko pa jih je povesil, je zmagoval Amálek« (2 Mz 17,11). Bodimo torej “Mojzesove roke”!
V ta namen smo pri Svetu katoliških laikov Slovenije izdali prav posebne podobice z molitvijo za Cerkev na Slovenskem in jih poslali na vse župnije po Sloveniji. Z njimi želimo spodbuditi nov val povezanosti in goreče molitve slovenskih katoličanov.
Draga sestra, dragi brat: pridruži se zaupni molitvi za Cerkev na Slovenskem – mnogi bomo molili s teboj! Če je vaš župnik spregledal ali pozabil na pošiljko, ki jo je prejel, ga spomni in spodbudi, naj jih nastavi po cerkvi in pri nedeljskih svetih mašah zbrane povabi k molitvi za Cerkev.
Skupaj, ponižno in z vsem srcem, prosimo Božjega blagoslova in Marijinega varstva.

Svet katoliških laikov Slovenije

 

Dobri Oče,

Ti si vedno z nami.

Z nami si v našem hrepenenju, upanju in veselju.

Z nami trpiš, ko nas zagrinjajo

trpljenje in stiske, bolečina in nemoč.

Z nami si v naši Cerkvi,

ki jo ljubimo in Te zanjo prosimo.

Naj jo vedno spremlja Tvoj očetovski blagoslov,

da bo polnost življenja iskala in našla le v Tebi.

 

Naj se kot tvoj ljubljeni Sin

daruje za vse ljudi, do bolečine.

Naj jo vodi tvoj Sveti Duh,

da bo vedno bolj polna modrosti in milosti.

In naj jo spremlja ljubeča skrb naše nebeške Matere Marije,

da bo postajala vedno bolj tvoja, vedno bolj sveta.

Amen.

Lokacija: