Preskoči na vsebino


Sv. Družina - 27. 12. 2020

NEDELJA SVETE DRUŽINE - 27. DECEMBER 2020

OTROK JE RASTEL IN BIL VEDNO BOLJ POLN MODROSTI
Sveta družina nam je za zgled, kako se je treba vključiti v sociálni red, ki mora biti usklajen z Božjo zakonodajo. Jezus je namreč prišel kot tisti, ki združuje in povezuje z Očetom, hkrati pa tudi ločuje vse, kar ni v skladu z Božjim náčrtom. Prerok Simeon je namreč spoznal, da je Jezus "postavljen v padec in vstajenje mnogih".

Godovi med tednom:

V ponedeljek godujejo nedolžni otroci, v torek sv. Tomaž Becket, v sredo sv. Feliks, papež, v četrtek je zadnji dan koledarskega leta, god sv. Silvestra, papeža in drugi sveti večer. V petek začenjamo novo leto 2021. Ta dan goduje sveta Božja Mati in je tudi svetovni dan miru. V soboto godujeta sv. Bazilij Veliki in Gregor Nacianški, škofa in cerkvena učitelja. Danes teden je druga nedelja po božiču.

Ne pozabimo v četrtek, na drugi sveti večer, blagosloviti svoja stanovanja in svoje družine. Dajmo prvo Bogu čast in hvalo.

Ves teden bomo prenašali svete maše iz naše kapele ob 18. uri. V petek, na dan novega leta, pa bo maša dopoldan ob 9. uri in jo bomo prenašali iz naše farne cerkve.

Danes in na dan novega leta bo od 10. do 11,30. ure možnost prejema svetega obhajila.

Ta teden še ne bo svetih maš s sodelovanjem vernikov. Potrudimo se in varujmo sebe in druge pred okužbo! 

 

Lokacija: