Preskoči na vsebino


28. nedelja med letom - 11. 10. 2020

28. NEDELJA MED LETOM - 27. SEPTEMBER 2020

Godovi med tednom:

V ponedeljek goduje sv. Maksimiljan Celjski, mučenec; v torek sv. Gerald, vitez; v sredo sv. Kalist, papež in mučenec; v četrtek sv. Terezija Avilska, cerkvena učiteljica; v petek sv. Jadviga, kneginja; v soboto sv. Ignacij Antiohijski, mučene. Danes teden 29. nedelja med letom, misijonska nedelja. Ta dan goduje sv. Luka, evangelist.

Ta teden bi morali imeti srečanja z birmanci in njihovimi starši. Ker zaradi velikosti in mešanosti skupin presegamo navodila Slovenske škofovske konference in Nacionalnega inštituta za javno zdravje, zato do nadaljnjega ta srečanja odpadejo.

Birmanci bodo še naprej vsak večer pred sv. mašo vodili molitev rožnega venca.

Verouk po običajnem urniku, razen za 7. in 9. razred, ki ta teden nimata verouka.

Ne pozabimo oddati telefonskih številk. Isto velja tudi za večerne maše med tednom.

Poleg oznanjenih maš bo ta teden še 7. dan za +Alojzijem Turkom v torek ob 18. uri pri Sv. Križu.

Povabilo duhovnikom in vernikom za spoštovanje ukrepov

Dragi bratje in sestre,

slovenski škofje smo se seznanili z vladnim odlokom o omejevanju gibanja in zbiranja ljudi, po katerem morajo imeti verske skupnosti pozitivno mnenje NIJZ. Zato je Slovenska škofovska konferenca (SŠK), v imenu vseh slovenskih škofij in župnij, vložila vlogo na NIJZ z namenom pridobitve pozitivnega mnenja za opravljanje bogoslužja, z upoštevanjem do sedaj veljavnih smernic in navodil. Na SŠK pričakujemo, da bo NIJZ pravočasno izdal pozitivno mnenje tako, da bodo nedeljska bogoslužja potekala nemoteno.

Zdravstvene razmere v naši državi postajajo vedno bolj zahtevne, zato škofje pozivamo vse duhovnike, redovnice, redovnike in vernike, da se kot kristjani vedemo odgovorno in spoštujemo vse ukrepe za preprečevanje epidemije. Prosimo vas, da poskrbimo za svoje zdravje in za zdravje svojih bližnjih, tako da:

1. nosimo zaščitno masko,
2. upoštevajmo medsebojno varnostno razdaljo,
3. na telefon si prinesimo aplikacijo #Ostanizdrav ter spoštujmo državna določila glede največjega števila oseb na javnih in zasebnih dogodkih.

Prav tako vas vabimo, da vsi okrepimo molitev za bolnike in zdravje.  Želimo vam Božjega blagoslova in zdravja.

Vaši škofje

Lokacija: